
CONSTITUTION COMMITTEE INTERPRETATION 

APPOINTMENT OF PROXIES AND REPRESENTATIVES 

 

Question 

May a Full Member appoint a national of another country as: 

(i) its proxy; or 
 

(ii) its representative under section 13.2 of Schedule B of the Constitution; 

to attend and vote at an Annual General Meeting? 

Answer 

No.  Article 24 of the Constitution states that Full Members must be 
represented by a delegate (which includes a proxy or section 13.2 
representative) who is a national or resident of the country concerned. 

The right of a Full Member to appoint a representative under section 13.2 is 
subject to the provisions of Article 24 because each Full Member agrees on 
admission to ISAF to observe the terms of the Articles (see section 20(1) of 
the Companies Act 1931). 
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